Wat kan ik verwachten?

Er zijn video’s waarin ik wat uitgebreider vertel over een bepaald programma of onderdeel. Er zijn ook veel video’s waarin ik heel kort en krachtig laat zien hoe een specifieke functie werkt. De tijd van de video’s varieert van ruim 1 minuut tot maximaal 15 minuten. In de video’s zie je mijn scherm en vertel ik wat je moet doen voor welk resultaat. Uiteraard laat ik het ook direct zien, je ziet dus precies waar je moet klikken en wat je moet doen. Afhankelijk van de functie leg ik ook uit waar je rekening mee moet houden, of geef ik tips hoe je een functie in kunt zetten, wat er snel fout kan gaan en dergelijke.

Hier zie je een aantal voorbeeldvideo’s.

Waar heb ik toegang toe als ik de producten koop?

Je krijgt toegang tot het gehele programma, dus alle video’s die er in de online leeromgeving te vinden zijn. Een uitzondering is het Proeverijtje, hiermee krijg je toegang tot een selectie van de video’s.

Hoe zit het met de ontwikkelingen binnen Microsoft Office?

Microsoft Office staat niet stil, de online leeromgeving ook zeker niet. Gemiddeld neem ik om de week nieuwe video’s op. De ene keer zijn dat er meer dan de andere keer. Ook update ik regelmatig verouderde video’s. Leden van de leeromgeving ontvangen regelmatig (maximaal eens per twee weken) een e-mail. Hierin staat welke video’s er nieuw toegevoegd zijn en bij grote veranderingen ook welke video’s geüpdatet zijn. Zo kun je direct bepalen welke video’s voor jou interessant zijn en deze bekijken. Overigens staat in die e-mail ook informatie over komende updates.

Koop je een product en dus een jaar toegang tot de online leeromgeving? Dan krijg je toegang tot alle video’s, dus ook de video’s die in de loop van dat jaar geplaatst worden.

Over welke programma’s vind ik video’s in de online leeromgeving?

In ieder geval over Outlook, Word, Excel, OneNote, PowerPoint, Teams, Planner, To-Do en Forms. Ook krijg je tips die in heel Microsoft Office te gebruiken zijn. Mis je iets? Laat het gerust weten. Ik kan niet alles beloven, maar als het past voeg ik het misschien wel toe. Wel geldt: het blijft over Office gaan. Je hoeft geen video’s te verwachten over tools die niet in Office passen of over social media, om maar iets te noemen.

Wat is een module?

Een online leeromgeving moet wat mij betreft heel logisch ingedeeld zijn, je moet namelijk snel vinden wat je zoekt. Daarom zijn een aantal programma’s verdeeld in modules. Bij het programma Outlook zie je bijvoorbeeld (onder andere) de modules Agenda en Werken met taken. Zo kun je snel vinden wat je zoekt én kun je kiezen welke video’s je het eerst wilt bekijken.

Hoe lang heb ik toegang?

Wanneer je nu een van de producten koopt, heb je een jaar toegang tot de modules die onder het product vallen.

Ben ik verplicht om te verlengen?/Hoe zeg ik op?

Je hebt geen verlengingsverplichting. Je koopt nu het product en hebt dus een jaar toegang. Daarna ben je vrij om opnieuw toegang te kopen – of niet. Opzeggen hoeft dus niet.

Ik heb nog geen Microsoft 365. Is de online leeromgeving dan toch geschikt voor me?

Jazeker. Ik heb de video’s opgenomen in Microsoft 365, maar er zijn veel functies zijn gelijk gebleven. Je hebt er dus zeker veel aan.

Voor welk niveau is de leeromgeving?

Je vindt in de online leeromgeving veel video’s, over veel onderwerpen en dús voor ieder niveau. De online leeromgeving zelf is eenvoudig in het gebruik.