Haal meer uit Microsoft

Ravenhorsterweg 105
7103 AS WINTERSWIJK

0543-514174

service@haalmeeruitmicrosoft.nl

KvK 66901847
Btw NL001390743B72

Veelgestelde vragen2023-08-31T15:32:55+00:00
Als ik lid word, wanneer kan ik de video’s dan bekijken?2023-10-19T09:45:52+00:00

Per direct. De aanmelding is automatisch geregeld. Word je lid, krijg je automatisch een e-mail met je toegangsgegevens en kun je aan de slag.
Heb je je aangemeld en zie je de e-mail niet? Kijk dan even in de map Ongewenste e-mail (spambox).

Hoe lang heb ik toegang?2023-10-19T10:03:27+00:00

Vanaf het moment van aanmelden totdat je opzegt, met een minimum van 1 jaar. Daarna kun je maandelijks opzeggen.
3 weken voor afloop van jouw jaar krijg je een herinnering, zodat je op kunt zeggen als je niet wilt verlengen.

Zoveel video’s, zie ik door de bomen het bos nog wel?2023-10-19T10:08:46+00:00

Zéker, dat vind ik namelijk heel belangrijk. Ik heb gezorgd voor een overzichtelijke indeling en een goede zoekfunctie. Bovendien kun je de video’s die je bekeken hebt afvinken, zodat je precies weet wat je nog wilt kijken. Door het afvinken zie je ook hoeveel procent van een module en programma je bekeken hebt.

Moet ik een bepaalde volgorde hanteren om de video’s te bekijken?2023-10-19T10:08:59+00:00

Nee, je kunt vrij door de video’s bewegen. Het maakt niet uit met welk programma (Outlook, Teams, PowerPoint en dergelijke) of module (bijvoorbeeld agenda, taken, snel een lege mailbox) je begint. Bekijk gewoon waar jou grootste leerpunt ligt en start daar.

Hoe werkt het met de video’s?2023-10-19T10:09:46+00:00

In de meeste gevallen neem ik mijn scherm op, terwijl ik vertel wat ik doe en afhankelijk van de video ook waarom. Je ziet duidelijk waar ik klik. Is er iets specifiek van belang voor de secretaresse of VA’s benoem ik dat. Gaat het meer om algemene uitleg en niet om een specifieke functie, dan zie je mij zelf in beeld.

Hoeveel tijd kost dit?2023-10-19T10:09:55+00:00

Ik weet het, je bent al druk. Maar hoeveel tijd laat je nu verloren gaan terwijl dat niet nodig is? Ik vraag je om wekelijks een half uurtje vrij te maken. Die tijd verdien je in veelvoud terug. Bovendien: de video’s zijn kort en krachtig, de meeste video’s duren enkele minuten. Een aantal video’s zijn iets langer, maar niet langer dan 15 minuten. In een half uurtje kun je je kennis dus al flink ophalen.

Hoe weet ik welke nieuwe video’s er zijn?2023-10-19T10:08:03+00:00

Je krijgt een e-mail met informatie over nieuwe ontwikkelingen en nieuw toegevoegde video’s. Om je niet te spammen stuur ik deze e-mail eens per 2 à 3 weken. Aan de hand daarvan kun je snel bepalen welke video’s voor jou interessant zijn.

Hoe blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen?2023-10-19T10:07:55+00:00

Je krijgt een e-mail met informatie over nieuwe ontwikkelingen binnen Microsoft Office. Daarin geef ik – verdeeld per programma – aan wat eraan komt. Ook geef ik daarin aan over welke ontwikkelingen ik een nieuwe video opgenomen heb. Om je niet te spammen stuur ik deze e-mail eens per 2 à 3 weken.

Hoe up-to-date zijn de video’s?2023-10-19T10:09:30+00:00

Ik zit bovenop de nieuwste ontwikkelingen en voeg die steeds toe. Is een functie eenmaal toegevoegd is het vaak een vaste waarde, dus de video blijft dan van waarde en het maakt niet uit of de video als wat ouder is. Is de functie gewijzigd? Dan neem ik deze natuurlijk opnieuw op. Ik ben hier zelf scherp op, mis ik toch iets attendeer me hier dan vooral op.

Welke programma’s behandel je?2024-02-14T08:46:53+00:00

Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Teams, Planner, To Do, Bookings en Forms. Je krijgt ook basisinformatie over Power Automate. Binnenkort voeg ik informatie toe over Copilot, OneDrive en SharePoint (bij deze laatste gaat het over het werken met bestanden, ik bouw geen sites e.d.).

Welke versie gebruik je?2023-10-19T10:08:35+00:00

Ik gebruik Microsoft 365. Voor programma’s als Outlook, Word, Excel, PowerPoint en OneNote werkt zo’n 90 procent van de behandelde functies ook in oudere versies van Microsoft Office, dus je kunt prima lid worden van het membership als je zelf in een oudere versie werkt.

Wanneer zijn de Q&A-sessies?2024-02-14T08:47:47+00:00

Ik organiseer iedere maand een Q&A-sessie, met uitzondering van de vakantiemaanden augustus en december. Na iedere sessie kondig ik de volgende sessie weer aan. Iedere sessie wordt opgenomen en in de leeromgeving geplaatst. Je kunt de opname bekijken tot de volgende sessie.

Hoe zien de Q&A-sessies eruit?2023-10-19T10:10:04+00:00

Deze sessies zijn geweldig, je krijgt antwoord op je eigen vraag en leert waanzinnig veel van de vragen van anderen.
Om niet van de hak op de tak te springen stel je je vraag vooraf, via een formulier. Ik bundel de vragen dan en beantwoord deze gestructureerd.

Het vooraf stellen van de vragen heeft bovendien als voordeel dat het niet uitmaakt of je live bij de sessie bent of niet.

Het lukt me nu altijd nog om alle vragen te beantwoorden. Je hebt mijn garantie dat ik maandelijks minimaal 1 vraag van je beantwoord. Doordat er vaak overlap zit in de vragen verwacht ik ook in de toekomst iedere vraag nog te kunnen beantwoorden, dus stel ze ook gerust.

Ik werk op een Mac2023-10-19T10:05:49+00:00

Ik richt mij op een Windows-computer. Veel zal te volgen zijn, zeker voor nieuwe programma’s is er niet veel verschil meer. Belangrijk: in Microsoft Outlook zit er veel verschil, veel van de functies die op een Windows-machine kunnen kunnen niet op een Mac. Ik heb zelf geen Mac, dus ik kan er geen specifieke vragen over beantwoorden.

Wat kan ik verwachten?

Er zijn video’s waarin ik wat uitgebreider vertel over een bepaald programma of onderdeel. Er zijn ook veel video’s waarin ik heel kort en krachtig laat zien hoe een specifieke functie werkt. De tijd van de video’s varieert van ruim 1 minuut tot maximaal 15 minuten. In de video’s zie je mijn scherm en vertel ik wat je moet doen voor welk resultaat. Uiteraard laat ik het ook direct zien, je ziet dus precies waar je moet klikken en wat je moet doen. Afhankelijk van de functie leg ik ook uit waar je rekening mee moet houden, of geef ik tips hoe je een functie in kunt zetten, wat er snel fout kan gaan en dergelijke.

Hier zie je een aantal voorbeeldvideo’s.

Waar heb ik toegang toe als ik de producten koop?

Je krijgt toegang tot het gehele programma, dus alle video’s die er in de online leeromgeving te vinden zijn. Een uitzondering is het Proeverijtje, hiermee krijg je toegang tot een selectie van de video’s.

Hoe zit het met de ontwikkelingen binnen Microsoft Office?

Microsoft Office staat niet stil, de online leeromgeving ook zeker niet. Gemiddeld neem ik om de week nieuwe video’s op. De ene keer zijn dat er meer dan de andere keer. Ook update ik regelmatig verouderde video’s. Leden van de leeromgeving ontvangen regelmatig (maximaal eens per twee weken) een e-mail. Hierin staat welke video’s er nieuw toegevoegd zijn en bij grote veranderingen ook welke video’s geüpdatet zijn. Zo kun je direct bepalen welke video’s voor jou interessant zijn en deze bekijken. Overigens staat in die e-mail ook informatie over komende updates.

Koop je een product en dus een jaar toegang tot de online leeromgeving? Dan krijg je toegang tot alle video’s, dus ook de video’s die in de loop van dat jaar geplaatst worden.

Over welke programma’s vind ik video’s in de online leeromgeving?

In ieder geval over Outlook, Word, Excel, OneNote, PowerPoint, Teams, Planner, To-Do en Forms. Ook krijg je tips die in heel Microsoft Office te gebruiken zijn. Mis je iets? Laat het gerust weten. Ik kan niet alles beloven, maar als het past voeg ik het misschien wel toe. Wel geldt: het blijft over Office gaan. Je hoeft geen video’s te verwachten over tools die niet in Office passen of over social media, om maar iets te noemen.

Wat is een module?

Een online leeromgeving moet wat mij betreft heel logisch ingedeeld zijn, je moet namelijk snel vinden wat je zoekt. Daarom zijn een aantal programma’s verdeeld in modules. Bij het programma Outlook zie je bijvoorbeeld (onder andere) de modules Agenda en Werken met taken. Zo kun je snel vinden wat je zoekt én kun je kiezen welke video’s je het eerst wilt bekijken.

Hoe lang heb ik toegang?

Wanneer je nu een van de producten koopt, heb je een jaar toegang tot de modules die onder het product vallen.

Ben ik verplicht om te verlengen?/Hoe zeg ik op?

Je hebt geen verlengingsverplichting. Je koopt nu het product en hebt dus een jaar toegang. Daarna ben je vrij om opnieuw toegang te kopen – of niet. Opzeggen hoeft dus niet.

Ik heb nog geen Microsoft 365. Is de online leeromgeving dan toch geschikt voor me?

Jazeker. Ik heb de video’s opgenomen in Microsoft 365, maar er zijn veel functies zijn gelijk gebleven. Je hebt er dus zeker veel aan.

Voor welk niveau is de leeromgeving?

Je vindt in de online leeromgeving veel video’s, over veel onderwerpen en dús voor ieder niveau. De online leeromgeving zelf is eenvoudig in het gebruik.

Titel

Ga naar de bovenkant